21 95 92 27 åpent i dag kl. 9-20
  • Mandag9-20
  • Tirsdag9-20
  • Onsdag9-20
  • Torsdag9-20
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Basket
Meny

Vaskemaskiner

Kjøpetips for Vaskemaskiner

Det er mye man bør tenke på når man velger en maskin – alt fra hvor den skal plasseres, til hvor ofte man vasker, hva som skal vaskes eller hvor energieffektiv den skal være. Nedenfor finner du noen tips og råd for hvordan du velger en maskin som er optimal for deg.

Hvor skal vaskemaskinen stå?

Skal den "bygges inn" under en benk, eller være en del av en søyle med vaskemaskin og tørketrommel? Hvis det skal være en søyle, må du passe på å kjøpe et monteringssett. Settet kobler sammen maskinene og gjør dem mer stabile sammen (du finner dem i kolonnen til høyre eller i menyen til venstre, under tilbehør).

Hvis du kjøpe en tørketrommel samtidig, bør du ta en titt på pakketilbudene våre for tørketrommel og vaskemaskin, der vi har matchet vaskemaskiner og tørketromler som passer både lommebok og vaner.

Hvis du bare skal kjøpe en vaskemaskin, bør du måle plassen der den skal stå. Vaskemaskiner er normalt 60 x 60 i bredden og dybden, mens høyden varierer mellom 85 og 90. Vi har imidlertid modeller i mange ulike størrelser og for alle plasser. Det finnes til og med modeller med hjul, for deg som vil rulle den ut ved behov eller under rengjøring.

En frontmatet vaskemaskin krever plass til at døren kan svinge utover. Hvis vaskemaskinen skal stå i et trangt rom, anbefaler vi en toppmatet modell.

Hvor mye skal du vaske?

Vi har vaskemaskiner med kapasitet til så lite som 3 og så mye som 12 kilo klesvask per omgang, i motsetning til standard vaskemaskiner som tar 6–8.

Hvor ofte vasker du?

Enten du må kjøre én maskin om dagen eller bare én i uken, kan det være greit å sjekke ulike maskiner. Hvis du vasker ofte og mye, anbefaler vi en ekstra energieffektiv. Se etter A++ eller A+++ med mindre strømforbruk per omgang, noe som gjør hver vask billigere og i tillegg er bedre for miljøet. Det kan til og med være en idé å se etter modeller som har ekstra skånsom trommel hvis du vasker ofte.

Maskinenes hastighet varierer mellom 1000 og 1600 o/min. Høyere hastighet gir mindre restfuktighet i klærne, noe som forkorter tørketiden. Bruk høyere hastighet for å redusere tørketiden.

Hva skal du vaske?

Alle maskiner har standardprogram for bomull og syntetiske plagg. Hvis plaggene er veldig sensitive eller av ulike materialer, bør du sjekke hvilke programmer maskinene har. Det finnes spesialprogrammer for svært skånsom vask av ull. Hvis du går opp en prisklasse, til maskiner med dampprogrammer, får du ekstra skånsom vask for de mest sensitive plaggene.

Ekstra sensitivt?

Mange maskiner med allergiprogram både vasker med høy temperatur og skyller ekstra rent for å fjerne vaskemiddelrester eller til og med pollenrester.

Best i test vaskmaskiner

Et godt tips, om du er usikker på hvilken modell du skal velge, er å ta en kikk på de modellene som har vunnet best i test. Best i test er et objektivt kvalitetsstempel. Du finner våre best i test vaskemaskiner her.

Favoritter

Lukk