21 95 92 27 åpent i dag kl. 9-16
  • Mandag9-20
  • Tirsdag9-20
  • Onsdag9-20
  • Torsdag9-20
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Basket
Meny

Tørketromler

Kjøpetips for Tørketromler/skap

Kanskje vil du ha både tørkeskap og tørketrommel. De utfyller hverandre svært godt. Du kan tørke de nyvaskede plaggene i tørkeskapet også, men da får ikke plaggene den samme nytørkede mykheten. Fordelen med tørkeskapet er for eksempel tørking av ytterplagg – skitne plagg som ikke skal vaskes, men som trenger å tørke.

Hva slags tørketromler kan jeg velge mellom?

En kondenstrommel er den vanligste typen tørketrommel. Den slipper ut den oppvarmede luften, og kan derfor være en bra varmekilde i vaskerommet. Vannet fra klærne havnet enten i en vannbeholder som du tømmer, eller slippes ut via en slange nede i avløpet.

En utluftingstrommel kobles til en ventilasjonskanal som fører bort den fuktige luften. Det er ikke alle boliger som har en kanal der man kan koble til en utluftingstrommel. Spør en ventilasjonstekniker hvis du er i tvil.

En varmepumpetrommel avfukter luften og gjenbruker varmen, noe som gjør at energiforbruket blir vesentlig lavere enn med kondenstromler. Kompressoren tar opp varme fra luften for å kondensere vannet. Deretter tilbakefører den varmen til luften, som går inn igjen i trommelen og fortsetter tørkeprosessen.

Hva slags kapasitet bør maskinen ha?

En grei retningslinje er å velge samme kapasitet som vaskemaskinen, ettersom du da utnytter begge maskinenes kapasitet maksimalt og verken over- eller underbelaster tørketrommelen. Dette gjør at du kan dra nytte av begge maskinenes fulle effekt hver gang du vasker og tørker klær.

Hvis du skal kjøpe en vaskemaskin samtidig, kan du sjekke pakkene våre, der du finner modeller med samme effekt og funksjoner. Husk å kjøpe et monteringssett (under tilbehør) hvis de skal brukes som en søyle (oppå hverandre).

Hva annet bør jeg tenke på når jeg velger en maskin?

Er energieffektivitet en viktig egenskap når du velger hvitevarer? Da bør du se etter en modell med så høy A-klassifisering som mulig. De mest energieffektive maskinene våre er merket med A+++, noe som betyr at de er mest energieffektive i forhold til maskinenes kapasitet og effekt.

Har du sensitive plagg? Det finnes maskiner med ekstra skånsom trommel og effektive tørkeprogrammer for akkurat det materialet du skal tørke.

Synes du det er vanskelig å vite hvor lang tid det tar før klesvasken blir tørr? Den nye generasjonens tørketromler er sensorstyrte, noe som betyr at de har en sensor under døren som overvåker restfuktigheten i klærne dine. Du stiller inn hva slags materiale du tørker, så stopper maskinen automatisk når den ikke oppdager fuktighet. Dette fungerer optimalt når det er lignende plagg. Hvis du tørker skjorter og langbukser samtidig, kan det for eksempel hende at sømmende fortsatt er fuktige når maskinen stopper fordi den oppdager et forholdsvis riktig fuktighetsnivå.

Alle tørketromler er utstyrt med et lofilter som helst skal rengjøres etter hver bruk. Du vil få den mest effektive tørkingen ved å gjøre dette. En del modeller har også en indikator som avgir en alarm når det er på tide å rengjøre filteret. Man kan i tillegg bruke en støvsuger for å rengjøre der det er ekstra vanskelig å komme til. Tørketrommelens kondensator bør rengjøres 3–4 ganger per år. Les bruksanvisningen for flere tips og råd.

Best i test tørketromler

Et godt tips, om du er usikker på hvilken modell du skal velge, er å ta en kikk på de modellene som har vunnet best i test. Best i test er et objektivt kvalitetsstempel. Du finner våre best i test tørketromler her.

Favoritter

Lukk