21 95 92 27 åpent i dag kl. 9-20
  • Mandag9-20
  • Tirsdag9-20
  • Onsdag9-20
  • Torsdag9-20
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Basket
Meny

Platetopper

Kjøpetips for Platetopper

En innebygget platetopp er en platetopp som integreres i benkeplaten. Du kan velge mellom gasstopper, topper med plater, glasskeramikkplater, induksjonsplater og grillplater. I denne kategorien finner du til og med innebygde frityrgryter.

Hva slags platetopp skal jeg velge?

Det er først og fremst varmeeffektiviteten som skiller de ulike platetoppene fra hverandre – hvor raskt de varmer opp kjelen du skal lage mat i. De to alternativene som ligner mest er glasskeramikkplatetoppene og induksjonsplatetoppene, selv om de klassiske platetoppene fortsatt er et godt og rimelig alternativ.

Glasskeramikk drives av klassisk varme. Platen blir varm, slik at kjelen blir varm og maten tilberedes, omtrent på samme måte som klassiske komfyrplater fungerer – forskjellen er at det bare er én plate, og at den keramiske flater er enklere å rengjøre.

Induksjonsplatetoppene varmer opp kjelen direkte gjennom magnetisme, noe som gjør at kjelen varmes opp raskere. Det er bare kjelen som blir varm, og ikke kokeplaten i seg selv, derfor brenner ingenting seg fast hvis det koker over.

Innebygde platetopper finnes i de fleste størrelser innenfor hver kategori, alt fra 29 cm til 116 cm i bredde og fra én til seks kokesoner. Du finner flest kokeplater i gassplatetoppene og induksjonsplatetoppene. Noen av dem er utstyrt med multi-soner. Det betyr at det er en ekstra stor kokesone. Ettersom det brukes induksjonsteknikk, kan du bruke hele eller deler av den. Det påvirker bare kjelen på sonen, og mellom kjelene er det kaldt. Hvis du velger en induksjonsplatetopp, kan du bare bruke kjeler av magnetisk stål eller støpejern. Hvis du ønsker å finne ut hvilke kjeler som er kompatible, tar du en vanlig kjøleskapsmagnet og sjekker om den fester seg på kjelen.

Vil du ha ekstra funksjoner og finesser?

De fleste glasskeramikk- og induksjonsplatetopper har indikatorer for restvarme – du ser enkelt om platetoppen er varm (ofte markert med en stor H) eller i ferd med å kjølne (liten h). Hvis du liker å planlegge, bør du se etter koketopper med kokeplate-automatikk, der du styrer når sonene skal slås av eller på – det er både trygt og praktisk. Få ekstra effektivitet med induksjonsplatetopper utstyrt med booster-funksjon på enkelte eller alle soner. Når du slår på funksjonen, blir sonen ekstra effektiv og koker opp væsken enda raskere. Jo flere effektnivåer platetoppen har, jo mer presis temperatur kan du oppnå.

Best i test platetopper

Et godt tips, om du er usikker på hvilken modell du skal velge, er å ta en kikk på de modellene som har vunnet best i test. Best i test er et objektivt kvalitetsstempel. Du finner våre best i test platetopper her.

Favoritter

Lukk