21 95 92 27 åpent i dag kl. 9-20
  • Mandag9-20
  • Tirsdag9-20
  • Onsdag9-20
  • Torsdag9-20
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Basket
Meny

Ovner

Kjøpetips for Ovner

Det finnes flere typer ovner: tradisjonelle, varmluft, damp- og kombiovner (med mikrobølgefunksjon). Den aller vanligste er varmluftsovnen, da den har mange matlagingsfordeler og er i en gunstig prisklasse.

Hvilken ovn bør jeg velge?

Den tradisjonelle ovnen med over-/undervarme og grill er enklest, og koster minst. Varmluftsovnen er utstyrt med en vifte som gjør at varmen spres jevnt i hele ovnen. Dette gjør at du kan lage mat på ulike nivåer i ovnen samtidig, og f.eks. lage lasagne og eplepai samtidig uten at smaken smitter over fra den ene retten til den andre.

Ovnen med dampfunksjon varmer maten med varm vanndamp, noe som gir et saftigere resultat og mer skånsom oppvarming. Med mikrobølgefunksjonen kan du kombinere mikrobølger med varme eller grill.

Spesialprogrammer og rengjøring

Ingen ovn er helt selvrensende, men enkelte har spesialprogrammer som gjør rengjøringen enklere. Pyrolyse er en funksjon som brenner bort fett og matrester med en temperatur på opptil 500 °C. Et pyrolyseprogram tar 1–3 timer, og ovnen er låst inntil programmet er ferdig. Alt som blir igjen er aske, som er enkelt å tørke bort etter at rengjøringen er ferdig.

Andre ovner har programmer som damprengjøring, som løsner smuss med damp, eller spesielle emaljer som gjør at smuss ikke har like lett for å feste seg.

Hvis du er en pai- eller pizzaelsker, kan du velge en ovn med en slik funksjon. Ovnens undervarme er da sterkere enn overvarmen, slik at du får en sprø bunn uten at overflaten blir tørr eller brent.

Hvis du vil ha en ovn der det er enkelt å holde kontroll på maten og få den perfekte steken, bør du velge en ovn med innebygd termometer. Varmen slås da av automatisk når den innstilte temperaturen er oppnådd, slik at du kan slappe av på kjøkkenet.

Best i test ovner

Et godt tips, om du er usikker på hvilken modell du skal velge, er å ta en kikk på de modellene som har vunnet best i test. Best i test er et objektivt kvalitetsstempel. Du finner våre best i test ovner her.

Favoritter

Lukk