21 95 92 27 åpent i dag kl. 9-20
  • Mandag9-20
  • Tirsdag9-20
  • Onsdag9-20
  • Torsdag9-20
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Basket
Meny

Oppvaskmaskiner

Kjøpetips for Oppvaskmaskiner

Å bruke en moderne oppvaskmaskin i A-klassen er betydelig mer energieffektivt enn å vaske opp for hånd. Oppvaskmaskinen bruker 10–15 liter per oppvask, mens du normalt vil bruke over 100 liter vann hvis du skal gjøre like mye oppvask for hånd. En husholdning med fire personer som vasker opp for hånd bruker 1050 kWh per år, mens du bruker under en tredjedel av dette om du vasker i maskin, forutsatt at du kjører fulle maskiner og ikke skyller oppvasken i varmt vann først.

Hvordan ser kjøkkenet ditt ut?

Oppvaskmaskiner er som standard enten 45 cm eller 60 cm brede. Skal du erstatte en eksisterende oppvaskmaskin, er det altså disse to målene man pleier å gå etter.

Dette er valgene man må ta når man skal kjøpe en oppvaskmaskin: benkoppvaskmaskin eller frittstående oppvaskmaskin, 45 eller 60 cm bred – innenfor disse to kategoriene kan du velge mellom vanlig front eller halv- eller helintegrert.

En frittstående maskin bygges ikke inn, men er komplett med sider og topp. Halv- og helintegrerte maskiner blir en helhetlig del av kjøkkeninnredningen. Du kjøper selv fronten til disse. Pass på å dobbeltsjekke målene med kjøkkenleverandøren for å sikre at den integrerte oppvaskmaskinen passer.

Det nyeste er modul-oppvaskmaskiner, som bygges inn og ofte er lavere for å passe inn i kjøkkeninnredningen. De bygges inn akkurat på samme måte som for eksempel en innebygd komfyr.

Hvor mye og hvor ofte skal du kjøre en oppvask?

Oppvaskmaskinens kapasitet oppgis i antall kuverter, som er den internasjonale standarden. En kuvert består av én flat tallerken, én suppetallerken, én asjett, en kaffekopp med skål, to bestikk og ett glass. Beregningen inkluderer også noen serveringsfat per oppvask. En 60 cm bred maskin tar normalt 12 kuverter, en 45 cm bred maskin ca. 9 kuverter og en benkoppvaskmaskin ca. 5 kuverter. Vi har maskiner som tar fra 5 og opptil 16 kuverter, slik at du får plass til akkurat så mye du trenger.

Hvor fleksibelt vil du vaske opp?

Vil du at oppvaskmaskinen skal vaske opp alt, eller foretrekker du å håndvaske store ting? Enkelte maskiner leveres med fleksibelt interiør, slik at du selv kan flytte om på de ulike nivåene for å få plass til både de minste dessertskjeene og langpannene. Vi har for eksempel modeller med kurver som kan både heves og senkes.

Det finnes programmer for alle behov, blant annet tidsforsinkelsesprogram så du kan slå på oppvaskmaskinen med forsinkelse. Fyller du opp halve maskinen og vasker opp annenhver dag? Velg en maskin med forvaskprogram, så slipper du ubehagelige lukter mens både oppvaskmaskinen og oppvasken holdes hygienisk til du har nok til en full maskin. Hvis oppvasken ofte har harde flekker, kan det være lurt å investere i en maskin med intensivprogram.

Energisparingstips

Ikke spyl oppvasken i varmtvann. Skrap av matrestene og skyld med kaldt vann ved behov. Koble maskinen til kaldtvann hvis det lar seg gjøre. Oppvaskmaskinen vil da varme opp vannet under vasketrinnet og den siste skyllingen, så du sparer 20–30 prosent energi. Vent til oppvaskmaskinen er full og kjør den på lav temperatur når matrestene ikke sitter for godt. Dagens oppvaskmaskiner gir ren oppvask med 55 C°, og ved å senke temperaturen fra 65 C° til 55 C° reduseres strømforbruket med hele 25 %.

Best i test opvaskmaskiner

Et godt tips, om du er usikker på hvilken modell du skal velge, er å ta en kikk på de modellene som har vunnet best i test. Best i test er et objektivt kvalitetsstempel. Du finner våre best i test oppvaskmaskiner her.

Favoritter

Lukk