21 95 92 27 åpent i dag kl. 9-16
  • Mandag9-20
  • Tirsdag9-20
  • Onsdag9-20
  • Torsdag9-20
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Basket
Meny

Komfyrer

Kjøpetips for Komfyrer

Det finnes mange ulike typer komfyrer – alt fra den lille benkkomfyren til gasskomfyrer med sju kokesoner eller en med induksjonsplater og to ovner, eller en alt-i-ett-løsning for deg som ikke ønsker å bygge inn to separate enheter. Hvordan ser det ut der du lager mat? Uansett hva du trenger hjemme eller på hytta, bør det ikke være noe problem å finne det perfekte alternativet.

Hvordan ser det ut der du lager mat?

Hvis du har gassuttak, kan du velge en gasskomfyr med gassovn. Gassovner er effektive, men det kreves en god del arbeid og kunnskap for å få samme "farge og overflate" på maten som i en varmluftsovn. Du kan da velge å ha en gasskoketopp med varmluftsovn som er lett å bruke, men det krever at du også har et el-uttak. Hvis du bare har el-uttak, kan du velge mellom flere ulike kombinasjoner.

Kokeplaten

Du har klassikeren med støpejernsplater, glasskeramikkplatetoppene og induksjonsplatetoppene. Platene og glasskeramikkplatetoppene bruker vanlig varme til å varme opp kokesonen, som igjen varmer opp kjelen. Induksjonsplatetoppene bruker induksjonsteknikk, som varmer opp kjelen umiddelbart med magnetiske bølger / vibrasjoner. Dette er raskere enn med klassisk varme.

Ovnen

Den tradisjonelle ovnen med over-/undervarme og grill er enklest, og koster minst.
Varmluftsovnen er utstyrt med en vifte som gjør at varmen spres jevnt i hele ovnen. Dette gjør at du kan lage mat på ulike nivåer i ovnen samtidig, og f.eks. lage lasagne og eplepai samtidig uten at smaken smitter over fra den ene retten til den andre.

Ovnen med dampfunksjon varmer maten med varm vanndamp, noe som gir et saftigere resultat og mer skånsom oppvarming. Med mikrobølgefunksjonen kan du kombinere mikrobølger med varme eller grill.

Hvordan ser det ut når du lager mat?

Lager du mye mat, og ofte? Da kan en komfyr med høy kapasitet på både ovnen og platetoppen være en bra investering. Flere kokesoner gir flere muligheter. Du kan ha flere kjeler på samtidig, eller bare utnytte sonene med akkurat den størrelsen og effekten du trenger til det du skal lage. Med en dobbeltovn kan du lage flere retter samtidig med ulike temperaturer, langtidssteke "pulled pork" i den ene oven og steke sjokoladekake i den andre. Effektivitet og funksjoner går hånd i hånd.

Se etter en ovn med ekstra glass eller et kjølesystem for døren, da den kan bli ganske varm. I henhold til EUs retningslinjer skal ovnsdøren ikke overstige 105 grader når ovnen holder 200, noe som kan være altfor varmt for både barn, dyr og deg selv. Flere glass eller et kjølesystem gjør at døren holdes kaldere.

Hvis du ofte har barn på kjøkkenet, kan det være lurt å se etter modeller med elektronisk barnelås, for å unngå at nysgjerrige fingerer slår på platene når de ikke skal brukes.

Noen komfyrer er utstyrt med en pizza- og paifunksjon – spesielle programmer som er optimale for disse rettene.

Hvis du vil ha en ovn der det er enkelt å holde kontroll på maten og få den perfekte steken, bør du velge en ovn med innebygd termometer. Varmen slås da av automatisk når den innstilte temperaturen er oppnådd, slik at du kan slappe av på kjøkkenet.

Hver komfyr har sine fordeler. Induksjonsplatetoppenes varmeteknikk hindrer at mat brenner seg fast, mens glasskeramikkplatetoppene har en overflate som er enklere å rengjøre. Hvis det bobler over i ovnen, kan det være greit å se etter ovner med selvrensende funksjoner – damp gjør at smuss løsner, mens pyrolyse gjør om smuss i ovnen til aske. Da trenger du kun å tørke det bort med en fuktig klut etterpå.

Best i test komfyrer

Et godt tips, om du er usikker på hvilken modell du skal velge, er å ta en kikk på de modellene som har vunnet best i test. Best i test er et objektivt kvalitetsstempel. Du finner våre best i test komfyrer her.

Favoritter

Lukk