21 95 92 27 åpent i dag kl. 9-16
  • Mandag9-20
  • Tirsdag9-20
  • Onsdag9-20
  • Torsdag9-20
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Basket
Meny

Kjøleskab

Kjøpetips for Kjøleskap

Det finnes både frittstående kjøleskap og kjøleskap for integrering. Hvis du vil at skapet skal gå i ett med kjøkkeninnredningen, kjøper du et integrert skap som bygges inn i et kjøkkenskap og monterer en skapdør som matcher resten av innredningen. Dobbeltsjekk med kjøkkenleverandøren hvilke mål som gjelder for innredningen du har bestilt.

Hvor stort kjøleskap trenger du?

Gjør du ofte storinnkjøp? Lager du store måltider og matpakker? Hvor mye plass det er i kjøleskapet måles i liter, som er hele kjøleskapets nettovolum. Holder det med kjøleskapet du har i dag? Sjekk gjerne bredden og dybden for å se om det passer til hvor mye du trenger å oppbevare. Kjøleskap med samme høyde og bredde kan fortsatt ha ulike dybder og nettovolum. Et integrert kjøleskap er ofte mindre dypt enn et frittstående. Det er mange ting som er viktige å tenke over når du har bestemt deg for hvor stort kjøleskap du trenger:

Hva er det viktig å tenke over?

Du må måle akkurat hvor stor plass det er der kjøleskapet skal settes inn. Enkelte kjøleskap krever i tillegg noen ekstra centimeter med plass på siden for å kunne åpnes ordentlig. Vær også oppmerksom på at du trenger minst 5 cm mellom kjøleskapet og overskapet eller i/ovenfor overskap til et ventilasjonsrom. Ventilasjonsrommet dekkes helst med en rist. Skal skapet integreres trenger du også et luftgap til kompressoren.

Hvis kjøleskapet skal stå med den ene siden mot en vegg, må du tenke på at trengs plass mellom skapet og veggen så døren kan åpnes ordentlig og alle skuffer kan trekkes ut.

Hvilke ekstra funksjoner og finesser kan være bra å ha?

Vi anbefaler to grønnsaksskuffer i stedet for én, da det kan være greit å skille enkelte frukter og grønnsaker som ikke bør ligge sammen fra hverandre (f.eks. epler, pærer og tomater, som inneholder etylen og får annen frukt til å mugne raskere).

Noen merker har forskjellige systemer for luftsirkulasjon og funksjoner for fjerning av vond lukt i kjøleskapet, for eksempel fra fisk og krydrede retter.

Best i test kjøleskap

Et godt tips, om du er usikker på hvilken modell du skal velge, er å ta en kikk på de modellene som har vunnet best i test. Best i test er et objektivt kvalitetsstempel. Du finner våre best i test kjøleskap her.

Favoritter

Lukk