21 95 92 27 åpent i dag kl. 9-20
  • Mandag9-20
  • Tirsdag9-20
  • Onsdag9-20
  • Torsdag9-20
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Basket
Meny

Frysere

Kjøpetips for Frysere

Fryseboks eller fryseskap? Skal det bygges inn, eller være frittstående? Det finnes alternativer for alle, både singel-leiligheter eller storfamilier. Velg det som passer lommeboken og behovene dine, enten du ønsker å kjøpe store mengder mat eller redusere strømregningen.

Hvor skal fryseren stå?

Det finnes to typer frysere: fryseskap eller frysebokser. Fryseboksen passer vanligvis best i kjelleren, boden eller garasjen, da den tar større plass. Den har plass til mer enn et skap, og koster mindre. Fryseskapet gir bedre oversikt, lettere håndtering og passer bedre på de fleste kjøkkener.

Det finnes både frittstående fryseskap og fryseskap for integrering. Hvis du vil at skapet skal gå i ett med kjøkkeninnredningen, kjøper du et integrert skap som bygges inn i et kjøkkenskap og monterer en skapdør som matcher resten av innredningen. Dobbeltsjekk med kjøkkenleverandøren hvilke mål som gjelder for innredningen du har bestilt.

Skal du kjøpe et matchende kjøleskap samtidig? Sjekk pakketilbudene våre, der vi har trukket frem pakker som passer i både design og funksjon.

Hvor stor fryser trenger du?

Gjør du ofte storinnkjøp? Lager du store måltider, og fryser dem i matbokser? Hvor mye plass det er i fryseren måles i liter, som er hele fryserens nettovolum. Sjekk gjerne bredden og dybden for å se om det passer til hvor mye du trenger å oppbevare. En integrert fryser er ofte mindre dyp enn en frittstående. Det er mange ting som er viktige å tenke over når du har bestemt deg for hvor stor fryser du trenger:

Hva er det viktig å tenke over?

Du må måle akkurat hvor stor plass det er der hvor fryseren skal settes inn. Enkelte fryseskap krever i tillegg noen ekstra centimeter med plass på siden for å kunne åpnes ordentlig. Vær også oppmerksom på at du trenger minst 5 cm mellom fryseren og overskapet eller i/ovenfor overskap til et ventilasjonsrom. Ventilasjonsrommet dekkes helst med en rist. Skal skapet integreres trenger du også et luftgap til kompressoren.

Hvis fryseskapet skal stå med den ene siden mot en vegg, må du tenke på at trengs plass mellom skapet og veggen så døren kan åpnes ordentlig og alle skuffer kan trekkes ut.

Hvilke bekvemmeligheter vil du ha?

Nå gjenstår bare å finne ut hvilke finesser fryseren skal ha. Hvor energieffektiv skal den være? Vi har frysere fra A til A+++, der A+++ er mest energieffektiv – og gir deg en minst mulig strømregning.

Frostfrie frysere bråker ofte litt mer enn de du må avrime manuelt, da de er utstyrt med vifter som sirkulerer luften i fryseren. Men de sparer deg tid, da du slipper avrimingen. Frostfrie frysere kan lekke, derfor anbefaler vi at alltid du også kjøper en dryppbakke hvis du velger en frostfri fryser.

Hurtigfrysing senker temperaturen midlertidig i fryseren. Dette er en flott funksjon hvis du ofte fryser ferskvarer. Råvarenes smak og ferskhet bevares, og de andre frysevarene holder seg bedre da temperaturen holdes på et mer fordelaktig nivå. Optimal frysetemperatur er -18 C°.

Hvis fryseren åpnes ofte, kan det være en fordel at den har digitalt display og temperaturalarm som varsler om at temperaturen blir for høy.

Best i test frysere

Et godt tips, om du er usikker på hvilken modell du skal velge, er å ta en kikk på de modellene som har vunnet best i test. Best i test er et objektivt kvalitetsstempel. Du finner våre best i test frysere her.

Favoritter

Lukk